Siera kūka.
24 cm formai.
Pamatnei:
1,5 paciņas Selgas cepumu
150 gsviesta
Blenderī vai ar gaļas mašīnu samaļ cepumus, pievieno izkausētu sviestu, kārtīgi samaisa. Tortes formā, kurai noņemama mala, ieklāj foliju, lai cepumi nepieliptu pie formas. Tad plānā kārtiņā apmēram 3 mm ar pirkstiem piespiežot pie malām un dibena veidojam pamatni. Ievietojam ledusskapī, lai sastingst, kamēr taisām pildījumu.
Pildījums:
500g Maskarpone siers
1 kārba iebiezināts piens ar cukuru
200g saldais krējums
1 citrona sula (ja skābākas ogas, tad neliek)
400g ogas sablenderētas
2 ēd.k želatīna
Iemērcam želatīnu- vislabāk to ogu sulā, kuras izmantosim kūkai, vai citrona sulā. Maskarpones sieru sakuļam ar iebiezināto pienu, pieliekam saputotu saldo krējumu, sablenderētās ogas, izkausētu želatīnu (tikai ne karstu- labāk remdenu), citrona sulu, visu sajaucam kopā un lejam iepriekš izveidotajā pamatnē. Liekam ledusskapī lai sastingst. Kad sastingusi, izrotājam virspusi. Vislabāk ēst pēc kādām 3-4 stundām.