asterias » Ср фев 27, 2013 10:59 am
Mani kaktusi nu jau vairākus gadus aug un pārziemo slēgtā telpā, kurai divas sienas ir no stikla (stiklota istaba mājas dienvidu stūrī). Temperatūra šajā telpā ir atkarīga no temperatūras ārpusē. Aukstas ziemas naktīs ir ļoti vēsi (tuvu nullei), taču, dienā uzspīdot saulei, temperatūra paceļas līdz 20-30 grādiem. Vienu gadu, kad bija ļoti auksta ziema, es kaktusus ziemas laikā nemitrināju nemaz. Rezultātā daži 1 gadu veci astrofīta asterias sējeņi tik ļoti sakrokojās un deformējās, ka, pavasarī atsākot laistīšanu, vairs nespēja atgūt sākotnējo izskatu.
Ja pavasarī ir stipra saule un kaktusi nav lieti, tie var pamatīgi apdegt un pat aiziet bojā. Taču, ja karstajās dienās kaktusus nedaudz aplej, bet vēlāk iestājas sals, kaktusi cieš no mitruma un zemas temperatūras.
Savus kaktusus šogad esmu jau mitrinājusi, virs tiem smidzinot silta ūdens migliņu un iepriekšējās brīvdienās tos jau nedaudz palēju. Arī citus gadus savus kaktusus sāku mitrināt februāra beigās vai marta sākumā.
Domāju, ka esmu viena no pirmajām, kura tik agri atsāk laistīšanu. Man kaktusi atrodas diezgan specifiskos apstākļos, nevaru tos nelaistīt, ja caur stiklu nāk iekšā pavasara tveice.